Onze tips

De boekverkopers van onze winkels delen graag hun aanraders met u. Lees hier hun indruk van (recente) boeken.

 

Leestip van uw boekverkoper

Eeuwen van duisternis

Catherine Nixey

€ 29,99

Catherine Nixey komt in haar debuut naar voren als een bevlogen schrijfster. Zij voert ons afwisselend met grote vaart en met oog voor detail door een deel van de vroege christelijke geschiedenis, die tot dus ver streng buiten beeld werd gehouden. Met het romantische beeld, dat de vroege christenen zingend en wuivend met palmtakken de Romeinen probeerden over te halen ook christen te worden, rekent zij voorgoed af. Geweld, intimidatie en pogingen ieder spoor van de Antieke Wereld uit te vagen, waren dagelijkse kost. Parallellen met de werkwijzen van IS laten de rillingen over je rug lopen. In haar boek laat Catherine Nixey nog één keer de rijkdom en verscheidenheid van de Griekse en Romeinse cultuur de revue passeren. Alleen daarom al een prachtige leeservaring.

U las de leestip van Kitty Geerts. Voor meer tips, kijk op onze tipspagina

Leestip van uw boekverkoper

Brood, zout, wijn

Vonne van der Meer

€ 19,99

Verhalenbundels schrijven is een vak apart. Dat Vonne van der Meer inmiddels enige ervaring heeft met het creëren van samenhang zonder daarbij in herhaling te vallen, bewijst Brood, zout, wijn. Blij verrast was ik met een nieuwe kijk op een fenomeen dat iedereen kent maar waar we toch lang niet allemaal over nadenken: verhuizen. Is het huis waar je ooit hebt gewoond nog een beetje van jou? Bijvoorbeeld als je er iets verstopt hebt of iets hebt meegemaakt dat niemand weet? Ook als je niet wordt meegesleept door die vragen blijft dit een mooie bundel. De verhalen hebben iets spannends en tegelijk heerst er melancholie, nostalgie, hoop op een goede toekomst. 

U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips, kijk op onze tipspagina

Leestip van uw boekverkoper

Nazomer

Esther Verhoef

€ 22,50

Twee werelden. Eén vrouw.

Dit is een verfrissend boek doordat de hoofdstukken in twee verschillende tijden geschreven zijn: de modeontwerpster van nu en van toen. In deze twee verhaallijnen duik je in het leven van Claudia, oftewel: het leven van Vivian D. Er wordt continu geswitcht tussen de jaren 70/80 en nu. Het speelt met het idee dat zodra je succesvol wordt er altijd mensen zijn die op dit succes willen meeliften. Ongevraagd advies en veranderingen in het modebedrijf zorgen ervoor dat het merk Vivian D een heel andere wending moet nemen.

 Nazomer neemt je mee in de keiharde business-kant van de modewereld, maar ook in de creatieve beginselen daarvan. 

U las de leestip van Shyla Verburg. Voor meer tips, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt

Marcel van Roosmalen

€ 10,00

Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt is een boek met journalistieke reportages van Marcel van Roosmalen. Op een droogkomische manier omschrijft Van Roosmalen de mensen die hij tegenkomt, de plaatsen die hij bezoekt en de ervaringen die hem daar ten deel vallen. Het boek geeft een inzicht in het (doorsnee) Nederland van vandaag: van Center Parcs en bekende zangers tot politici en de koningin. Ook Van Roosmalens carrière bij HP/De Tijd en de VARA komen uitgebreid aan bod. Het is een heerlijk boek als je even wilt lachen en tevens enige notie wil nemen van journalistiek Nederland. 

U las de leestip van Shyla Verburg. Voor meer tips, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

In het buitengebied

Adriaan van Dis

€ 18,99

De nieuwe Van Dis is anders dan we van deze grote auteur gewend zijn. Hij schreef een moderne roman waarin de vraag naar wat eenzaamheid is langs allerlei verschillende verhalen wordt uitgewerkt. Een wat achteraf - in het buitengebied - wonende schrijver zoekt oplossingen voor zijn alleen-zijn en vindt die o.a. in het bestellen en samenleven met een vrouwelijke robot. Hoewel de sfeer wat mistroostig is, weet Van Dis zijn lezer te boeien met de poging die zijn hoofdpersonage onderneemt een leegte op te vullen. Beslist niet de vrolijkste aanwinst, maar toch een bijzonder onderdeel van Van Dis' oeuvre.

U las de tip van Ivanka de Ruijter. Voor meer tips van onze boekverkopers, klik hier.

Leestip van uw boekverkoper

Heks

Camilla Läckberg

€ 22,99

Heks is alweer het 10e boek met inspecteur Patrik Hedstrőm en zijn vrouw, schrijfster Erika Falck, in de hoofdrol. De verdwijning van de kleine Linnea herinnert aan een oude zaak van 30 jaar geleden. Ook toen werd het levenloze lichaampje van een vierjarig meisje gevonden. Op dezelfde plek... Hebben beide moorden met elkaar te maken? En wat is het verband met een gebeurtenis van ruim 300 jaar geleden?

Deze meeslepende psychologische thriller is zo spannend en steekt zo goed in elkaar dat ik hem het liefst in één ruk had uitgelezen. Camilla Läckberg heeft zichzelf overtroffen!

U las de leestip van Petra Simons.

Leestip van uw boekverkoper

Afrikaans geheim

Roger Martin du Gard

€ 7,50

Kent u De Thibaults? Dat lijvige werk van Nobelprijswinnaar Roger Martin du Gard? Prachtig, maar wel een behoorlijk karwei om helemaal te lezen. Om op een waardevolle manier kennis te maken met de stijl van Martin du Gard is er Afrikaans Geheim: een bijzonder verhaal over de brandende liefde tussen broer en zus dat geenszins onder doet voor het uitgebreide De Thibaults.

De novelle maakt indruk. Niet alleen om de thematiek, maar vooral om de onbevangenheid waarmee Martin du Gard een - zeker voor zíjn tijd - onbekend taboe-onderwerp ter sprake brengt. Daarnaast laveert dit korte verhaal heel mooi tussen waarheid en fictie en stelt het de vraag waar de grens ligt tussen auteur en verteller. Een aanrader!

U las de leestip van Ivanka de Ruijter. Lees hier de volledige recensie. Voor meer tips van onze boekverkopers, klik hier.

Leestip van uw boekverkoper

Ginevra

Simone van der Vlugt

€ 17,99

Ginevra is een prachtige historische roman. Het liefdesverhaal is gebaseerd op een legende en speelt zich af in Florence in het jaar 1347. Het is het decor voor de liefde tussen het mooie meisje Ginevra en Antonio. Ginevra komt uit een familie met een goede naam die de verlichte ideeën van Antonio genoeg reden vindt om deze verliefdheid niet te accepteren. Ginevra staat voor de lastige keuze tussen de goede naam van haar familie en de liefde voor Antonio. Kiest Ginevra voor haar goede naam en familie of voor de liefde?

Tijdens het lezen wordt je meegenomen in een stukje geschiedenis. Naast de romantiek loopt ook de spanning hoog op. Het boek is daarom moeilijk weg te leggen.

U las de leestip van Shyla Verburg.

Leestip van uw boekverkoper

Billy de kat

Louise Booth

€ 9,99

Dit is een waargebeurd verhaal over Fraser Booth en zijn kat Billy. Fraser is een autistisch jongetje van drie jaar oud. Het dagelijkse leven van de familie Booth is niet bepaald makkelijk te noemen. Hoe ouder Fraser wordt, hoe lastiger hij wordt. Autisme houdt het gezin in zijn greep. Totdat mama Louise een maatje voor Fraser regelt: Billy de kat. Billy lijkt Fraser perfect aan te voelen en helpt zo het gezin op weg. Het is een prachtig, aangrijpend verhaal en een kijkje in het leven van een gezin én dat van iemand met autisme.

U las de leestip van Shyla Verburg. Voor meer tips, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De kinderen van de nacht

Dik van der Meulen

€ 24,50

Van der Meulen schetst een brede geschiedenis van de wijze waarop verschillende westerse culturen wolven hebben verbeeld. Bekende volksverhalen en sprookjes wisselen elkaar af, zoals Roodkapje, Peter en de wolf, en Dracula. Deze culturele insteek wordt aangevuld met een kritische behandeling van de vermeende aanvallen op mensen in West-Europa in de afgelopen eeuwen en een kijkje in de wereld van hedendaagse liefhebbers en spotters in Duitsland en Yellowstone Park. Het boek slaagt erin de fascinatie en liefde voor de wolf over te brengen, en is aantrekkelijk door de veelzijdige behandeling van zijn onderwerp.

U las de leestip van één van onze boekverkopers: Remon den OudenMeer tips? Klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De schitterende doden

Belinda Bauer

€ 19,99

De schitterende doden is een ijzingwekkende thriller die het verhaal vertelt van twee mensen die van de dood hun beroep hebben gemaakt. Het zet aan tot denken over de dood, maar is vooral erg spannend. 

Eve Singer is een misdaadverslaggever die altijd op zoek is naar een primeur. Het maakt niet uit hoe gruwelijk de details zijn. De kille moordenaar uit dit verhaal stelt alles in het werk om zijn slachtoffers in schoonheid te laten sterven. Omdat hij iedereen deelgenoot wil maken van die vorm van esthetiek kondigt hij zijn "optredens" aan bij het grote publiek, wat voor Eve erg gunstig is. Je vraagt je constant af hoe lang zoiets goed gaat en wat de beweegredenen kunnen zijn van zo'n gestoord personage als deze moordenaar.

U las de tip van Hennie DreuningMeer tips? Klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het houden van mannen

Myrthe van der Meer

€ 19,99

Het houden van mannen is de veldgids voor de vrouw die wil weten hoe je (van) een man moet houden. De man wordt hierin op een humoristische manier naast de kat en de hond omschreven, van de oertijd tot anno 2017. Als vrouw vindt je er veel herkenning in. “Aha”-en “zo kan dat dus ook”-momenten zullen vaak voorkomen. Dagelijkse irritaties (zoals aan het fenomeen dat de man de was niet in de wasmand gooit maar ernaast) zullen niet vermeden worden. Het is het ideale boek voor op vakantie en als je zin hebt in humor. Maar vergeet niet: het blijft een sarcastisch boek!

U las de leestip van Shyla Verburg

Leestip van uw boekverkoper

Wat jij niet ziet

Sarah Pinborough

€ 19,99
Wat jij niet ziet: voor wie niet meer uit z'n stoel wil komen voorlopig. Waar dit boek de verwachtingen waarmaakt voor wat betreft het genre - een thriller is het in alle opzichten - komt het verhaal je verder nergens tegemoet in wat je verwacht. Dit boek heb ik niet gelezen, maar verslonden. Na een paar bladzijden was ik verkocht en kon ik nog maar één ding doen: zo vlug mogelijk verder lezen.

Hoofdpersoon Louise wordt verliefd op de man die later haar nieuwe baas blijkt te zijn. Wanneer ze wat meer verweven raakt in zijn leven ontvouwen zich steeds meer raadsels over zijn vrouw en hun relatie. Verschillende kanten van één verhaal onthullen in dit geval nergens hoe het verhaal afloopt maar dragen juist bij aan de spanning. Wel wordt overduidelijk dat er iets niet klopt. Wie ook wil achterhalen hoe het zit: wees gewaarschuwd. 
U las de tip van Wally Klos

Leestip van uw boekverkoper

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 19,99

Ben je bij vlagen filosofisch, maar lees je ook graag een mooi verhaal waarin een maatschappijkritische blik doorschemert? Dan lees je Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman vast met erg veel plezier. 

De pas afgestudeerde klimaatwetenschapper Ida vraagt zich af hoe ze haar leven wil vormgeven en hoe dat invloed heeft op de wereld. Ze vertrekt naar Italië voor een prestigieus project en laat haar vriendin achter in Nederland. Niet alleen geeft Marsman Ida een stem in het denken over klimaatveranderingen, maar zij waagt zich ook aan verhandelingen over het leven en de liefde. Die passages zijn verrassend relevant en worden nauwkeurig afgewisseld met meer verhalende stukken. Zo wordt het volgen van Ida's gedachtestromen niet te zwaar of ingewikkeld, maar juist erg boeiend. 

U las de boekentip van één van onze boekverkopers: Ivanka de Ruijter. Lees hier een uitgebreide recensie op literair weblog Tzum. 

Leestip van uw boekverkoper

Een onberispelijke man

Jane Gardam

€ 22,99

Voor wie graag een goed gecomponeerd verhaal leest en enige cultuurhistorie van Engeland als prettige bijkomstigheid beschouwt: lees en glimlach. 

Jane Gardam schreef met Een onberispelijke man een humoristisch en zeer gelaagd verhaal. We leren er Eduard Feathers kennen, die - al doet de titel anders vermoeden - beslist geen volmaakt leven leidde. De gepensioneerde rechter heeft als Raj-kind in Maleisië, als wees in Engeland, als student en carrièreman steeds andere gezichten, die Gardam overtuigend met elkaar verbindt. Het zijn de schijn van onberispelijkheid of vlekkeloosheid, de Britse humor en de wisselende vertelperspectieven die dit eerste deel doen smaken naar meer. Eind 2017 verschijnt de Nederlandse vertaling van het tweede deel en ik kijk er naar uit!

U las de tip van één van onze boekverkopers: Ivanka de Ruijter.
Lees hier de volledige recensie van Ivanka. 

MINDBUSZEUS2 : de-kler