Onze tips

De boekverkopers van onze winkels delen graag hun aanraders met u. Lees hier hun indruk van (recente) boeken.

Leestip van uw boekverkoper

Billy de kat

Louise Booth

€ 9,99

Dit is een waargebeurd verhaal over Fraser Booth en zijn kat Billy. Fraser is een autistisch jongetje van drie jaar oud. Het dagelijkse leven van de familie Booth is niet bepaald makkelijk te noemen. Hoe ouder Fraser wordt, hoe lastiger hij wordt. Autisme houdt het gezin in zijn greep. Totdat mama Louise een maatje voor Fraser regelt: Billy de kat. Billy lijkt Fraser perfect aan te voelen en helpt zo het gezin op weg. Het is een prachtig, aangrijpend verhaal en een kijkje in het leven van een gezin én dat van iemand met autisme.

U las de leestip van Shyla Verburg. Voor meer tips, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Ginevra

Simone van der Vlugt

€ 17,99

Ginevra is een prachtige historische roman. Het liefdesverhaal is gebaseerd op een legende en speelt zich af in Florence in het jaar 1347. Het is het decor voor de liefde tussen het mooie meisje Ginevra en Antonio. Ginevra komt uit een familie met een goede naam die de verlichte ideeën van Antonio genoeg reden vindt om deze verliefdheid niet te accepteren. Ginevra staat voor de lastige keuze tussen de goede naam van haar familie en de liefde voor Antonio. Kiest Ginevra voor haar goede naam en familie of voor de liefde?

Tijdens het lezen wordt je meegenomen in een stukje geschiedenis. Naast de romantiek loopt ook de spanning hoog op. Het boek is daarom moeilijk weg te leggen.

U las de leestip van Shyla Verburg. Voor meer tips, klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De kinderen van de nacht

Dik van der Meulen

€ 24,50

Van der Meulen schetst een brede geschiedenis van de wijze waarop verschillende westerse culturen wolven hebben verbeeld. Bekende volksverhalen en sprookjes wisselen elkaar af, zoals Roodkapje, Peter en de wolf, en Dracula. Deze culturele insteek wordt aangevuld met een kritische behandeling van de vermeende aanvallen op mensen in West-Europa in de afgelopen eeuwen en een kijkje in de wereld van hedendaagse liefhebbers en spotters in Duitsland en Yellowstone Park. Het boek slaagt erin de fascinatie en liefde voor de wolf over te brengen, en is aantrekkelijk door de veelzijdige behandeling van zijn onderwerp.

U las de leestip van één van onze boekverkopers: Remon den OudenMeer tips? Klik hier

Leestip van uw boekverkoper

De schitterende doden

Belinda Bauer

€ 19,99

De schitterende doden is een ijzingwekkende thriller die het verhaal vertelt van twee mensen die van de dood hun beroep hebben gemaakt. Het zet aan tot denken over de dood, maar is vooral erg spannend. 

Eve Singer is een misdaadverslaggever die altijd op zoek is naar een primeur. Het maakt niet uit hoe gruwelijk de details zijn. De kille moordenaar uit dit verhaal stelt alles in het werk om zijn slachtoffers in schoonheid te laten sterven. Omdat hij iedereen deelgenoot wil maken van die vorm van esthetiek kondigt hij zijn "optredens" aan bij het grote publiek, wat voor Eve erg gunstig is. Je vraagt je constant af hoe lang zoiets goed gaat en wat de beweegredenen kunnen zijn van zo'n gestoord personage als deze moordenaar.

U las de tip van Hennie DreuningMeer tips? Klik hier

Leestip van uw boekverkoper

Het houden van mannen

Myrthe van der Meer

€ 19,99

Het houden van mannen is de veldgids voor de vrouw die wil weten hoe je (van) een man moet houden. De man wordt hierin op een humoristische manier naast de kat en de hond omschreven, van de oertijd tot anno 2017. Als vrouw vindt je er veel herkenning in. “Aha”-en “zo kan dat dus ook”-momenten zullen vaak voorkomen. Dagelijkse irritaties (zoals aan het fenomeen dat de man de was niet in de wasmand gooit maar ernaast) zullen niet vermeden worden. Het is het ideale boek voor op vakantie en als je zin hebt in humor. Maar vergeet niet: het blijft een sarcastisch boek!

U las de leestip van Shyla Verburg

Leestip van uw boekverkoper

Wat jij niet ziet

Sarah Pinborough

€ 19,99
Wat jij niet ziet: voor wie niet meer uit z'n stoel wil komen voorlopig. Waar dit boek de verwachtingen waarmaakt voor wat betreft het genre - een thriller is het in alle opzichten - komt het verhaal je verder nergens tegemoet in wat je verwacht. Dit boek heb ik niet gelezen, maar verslonden. Na een paar bladzijden was ik verkocht en kon ik nog maar één ding doen: zo vlug mogelijk verder lezen.

Hoofdpersoon Louise wordt verliefd op de man die later haar nieuwe baas blijkt te zijn. Wanneer ze wat meer verweven raakt in zijn leven ontvouwen zich steeds meer raadsels over zijn vrouw en hun relatie. Verschillende kanten van één verhaal onthullen in dit geval nergens hoe het verhaal afloopt maar dragen juist bij aan de spanning. Wel wordt overduidelijk dat er iets niet klopt. Wie ook wil achterhalen hoe het zit: wees gewaarschuwd. 
U las de tip van Wally Klos

Leestip van uw boekverkoper

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 19,99

Ben je bij vlagen filosofisch, maar lees je ook graag een mooi verhaal waarin een maatschappijkritische blik doorschemert? Dan lees je Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman vast met erg veel plezier. 

De pas afgestudeerde klimaatwetenschapper Ida vraagt zich af hoe ze haar leven wil vormgeven en hoe dat invloed heeft op de wereld. Ze vertrekt naar Italië voor een prestigieus project en laat haar vriendin achter in Nederland. Niet alleen geeft Marsman Ida een stem in het denken over klimaatveranderingen, maar zij waagt zich ook aan verhandelingen over het leven en de liefde. Die passages zijn verrassend relevant en worden nauwkeurig afgewisseld met meer verhalende stukken. Zo wordt het volgen van Ida's gedachtestromen niet te zwaar of ingewikkeld, maar juist erg boeiend. 

U las de boekentip van één van onze boekverkopers: Ivanka de Ruijter. Lees hier een uitgebreide recensie op literair weblog Tzum. 

Leestip van uw boekverkoper

Een onberispelijke man

Jane Gardam

€ 22,99

Voor wie graag een goed gecomponeerd verhaal leest en enige cultuurhistorie van Engeland als prettige bijkomstigheid beschouwt: lees en glimlach. 

Jane Gardam schreef met Een onberispelijke man een humoristisch en zeer gelaagd verhaal. We leren er Eduard Feathers kennen, die - al doet de titel anders vermoeden - beslist geen volmaakt leven leidde. De gepensioneerde rechter heeft als Raj-kind in Maleisië, als wees in Engeland, als student en carrièreman steeds andere gezichten, die Gardam overtuigend met elkaar verbindt. Het zijn de schijn van onberispelijkheid of vlekkeloosheid, de Britse humor en de wisselende vertelperspectieven die dit eerste deel doen smaken naar meer. Eind 2017 verschijnt de Nederlandse vertaling van het tweede deel en ik kijk er naar uit!

U las de tip van één van onze boekverkopers: Ivanka de Ruijter.
Lees hier de volledige recensie van Ivanka. 

MINDBUSZEUS2 : de-kler